×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Ons hart is waar ons huise is

SONDAG MET ANNELIESE

Ons hart is waar ons huise is

NUUSBRIEF: 08 AUGUSTUS 2021

Goeiemôre liewe vriende

Ek dink baie aan wat ek glo 'n universele verlange is – om 'n tuiste te skep. In 'n stadium het ek selfs gewerk aan 'n idee vir 'n boek daaroor. Ek het gedink om mense in hulle huise te besoek – in dorpe, en stede, op plase en in informele nedersettings en te praat oor wat van hulle huise hulle gelukkig maak. Ek glo dat as ons mekaar se versugting na 'n tuiste kan verstaan, sal ons menseverhoudings transformeer. Want dit lê diep in ons gedeelde menslikheid, die drang om 'n veilige hawe te skep waar ons dié wat ons liefhet, kan koester en veilig hou.

Daar is drie huise hier waar ek woon wat my fassineer. Die onderdorp van Oos-Londen is vreeslik verwaarloos – die teenoorgestelde van yuppifikasie – soos mense wat kon, na meer gegoede gebiede getrek het. Maar hier en daar is 'n huis wat stil en trots staan tussen die lamlendigheid en verwaarlosing...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X