×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Klink ’n glasie op Kramer

'N HOT NOOT

Klink ’n glasie op Kramer

NUUSBRIEF: 28 SEPTEMBER 2021

Gegroet, ’n ieder en ’n elk

Die naweek was ek in ’n David Kramer-mood, uit waardering vir dié verteller van egte, aardse Suid-Afrikaanse stories deur sy talle trefferliedjies. Jy kan hom seker vergelyk (slegte gewoonte, ek weet) met ’n Bob Dylan (“The times they are a-changin' ”), Leonard Cohen (“Hallelujah”) en ’n Don McLean (“Vincent”), maar selfs al is hy dalk deur hulle beïnvloed, was hy nog altyd in ’n klas van sy eie.

So luister ek toe Saterdagoggend vroeg, vóór die 100ste toets tussen die Springbokke en die All Blacks, na liedjies soos “Oom Kallie” (oor die oom wat wraak neem vir sy dogter se dood), “Skipskop” (oor gedwonge verskuiwings: “Asseblief, Meneer/ ag, sê tog weer/ is dit die pad/ wat ons moet môre vat?”) en daai tydlose rugby-classic “Blokkies Joubert”...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X