×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Tussen-die-boom-en-die-bas-Boris se seder is besig om kwaai oor ...

O DONDERDAG

Tussen-die-boom-en-die-bas-Boris se seder is besig om kwaai oor te hel

NUUSBRIEF: 7 OKTOBER

Dagsê

Op ’n bewolkte Sondagoggend in St. Mikes Book Exchange & Sales in Shelly Beach aan die KwaZulu-Natalse Suidkus is dit nie moeilik om jou in te dink jy is eintlik iewers in Skotland of Engeland nie: plekke in die omgewing het name soos Margate, Ramsgate, Scottburgh, Munster, Glenmore, Glencoe. Verder noord is daar ’n Dundee en ’n Balgowan, en só gaan dit aan.

St. Mikes is nie van die nuwe soort boekwinkel met glasvensters en ’n elektroniese inventaris waar gretige jong aspirant- literêre tipes binne oomblikke kan bevestig dat hulle nog nooit ’n kopie gehad het van wat jy ook al soek nie, en waarskynlik ook nooit gaan hê nie. Nee, by St. Mikes tref ’n mens op so ’n Sondag ’n enkele verkoopsdame aan wat jou heel moontlik sal aanrand as jy haar ’n verkoopsdame sou noem. Sy is verdiep in haar eie boek, en lyk telkens effe gesteurd wanneer die soveelste nuwe besoeker inkom en wil weet waar dit of dat is. “We don’t have a system, unfortunately,” sê sy keer op keer, “but most of the books are arranged alphabetically according to the surname of the author.”..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X