×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Verantwoordbaarheid so skaars soos ’n tweedehandse doodskis

DINSDAG MET ANNELIESE

Verantwoordbaarheid so skaars soos ’n tweedehandse doodskis

NUUSBRIEF: 4 JANUARIE 2022

Goeiedag

Hier staan ons op die drumpel van 'n blinknuwe jaar. Ek wou met my eerste nuusbrief van 2022 wegspring met 'n opgewekte wekroep tot positiwiteit, maar die simboliek van ons parlement wat in vlamme staan het my tot introspeksie geruk.

Ons weet in hierdie stadium nie veel van die man wat in hegtenis geneem is nie. Blykbaar is hy 'n “gewone mens" (daarin lees mens dat geen politieke motief vermoed word nie). Ons weet ook nou dat daar geen veiligheidspersoneel aan diens was nie, en dat die rookalarms dus vir hulleself musiek gemaak het. Die parlement se brandsproeiers het boonop nie gewerk nie. Dit is vir my erg verdag dat 'n sogenaamde “gewone" brandstigter eenvoudig deur 'n venster kon klim om dan ongestoord te werk te gaan om die parlement in puin te lê. Dit is óf 'n geval van slapgat bestuur van die parlement (erg genoeg), óf daar is iets meer sinister aan die gang. Ons sal eers meer weet wanneer die Valke hulle ondersoek afgehandel het...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X