×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Klimaatsverandering, dagboek uit Kyiv en die Japannese blaasoppie

SALIGE SONDAG MET ANNELIESE BURGESS

Klimaatsverandering, dagboek uit Kyiv en die Japannese blaasoppie

ANNELIESE BURGESS vertel van 'n artikel oor klimaatsverandering wat haar gevoel van verlamming daaroor ietwat verlig het, en gee oudergewoonte ook 'n paar dit-en-dat aanbevelings oor interessanthede wat sy hierdie week raak gelees het.

Goeiemôre

Die vloede in KwaZulu-Natal was weer ’n waarskuwing in ’n wêreld waar niemand luister nie. Die jongste verslag van die VN se Interregingspaneel oor Klimaatsverandering, oor waar ons nou met klimaatsverandering staan, het selfs die VN-sekretaris-generaal, António Guterres, geskok. Hy sê hy het nog nooit so 'n wetenskaplike verslag gesien nie: “an atlas of human suffering and a damning indictment of failed climate leadership".

Ek het die afgelope week ’n artikel in The New Yorker gelees wat deur my eie ontkenning oor klimaatsverandering gesny het. Ek vermoed baie van julle deel dié gevoel – dit is eintlik eerder ’n gevoel van magteloosheid as ontkenning...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X