Laat bome jou siel salf

DINSDAG-DINGE MET ANESCA SMITH

Laat bome jou siel salf

Boswandelings is goed vir jou liggaamlike en geestelike gesondheid, skryf ANESCA SMITH.

Dagsê vriende

Na die strand gaan ek byna altyd skoorvoetend. Waarom die huis verlaat vir ’n eindelose gestrompel deur ’n sandbak in die skroeiende son terwyl jy byna jou hele huis moet saamsleep – handdoeke, water, boeke, ete, sonbrandmiddel. Buitendien beteken strand byna altyd wind, of jy nou in Gqebera is of hier langs die Noordsee.

Miskien het ek so ’n weersin in sand omdat as tiener ’n tyd lank in Atlantis gewoon het – nóg een van apartheid-Suid-Afrika se mislukte sosiale eksperimente waar bruin mense almal op ’n hoop gegooi is. Hiér waai die wind altyd, die lig is alom bleek en die sand nie te ontsnap nie – dit klou aan jou skoensole as jy die huis binneloop, saans gaan jy daarmee slaap tussen die komberse en soggens skrik jy daarmee wakker in jou mond...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.