Deel jou kennis en gee ander ’n kans

DINSDAG-DINGE MET ANESCA SMITH

Deel jou kennis en gee ander ’n kans

Sy ken baie bruin en swart mense in SA wat graag hulle eie onderneming sou wou begin, maar die kennis en know-how ontbreek. Mense wat reeds die kennis het – veral dié wat direk of indirek by apartheid baat gevind het – het ’n rol te speel, meen ANESCA SMITH.

Goeiedag

Gister praat ek met ’n Nederlandse kollega in een van die winkels waar ek Suid-Afrikaanse produkte verkoop. Iemand met veel ervaring in ondernemerskap wat my dikwels waardevolle raad gee oor allerhande praktiese probleme waarteen ek my vasloop. Dinge wat my veel geld, tyd en moeite sou bespaar het as iemand my dit al vier jaar gelede vertel het toe ek aan my ondernemersweg begin timmer het.

Ander dinge moes ek self leer. Soos byvoorbeeld dat jy as maker of ontwerper uit Afrika soms produkte moet aanpas sodat dit naatloos in ’n Westerse huis, kledingkas of lewenstyl kan inpas. Of watter soort produkte by watter mark pas...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.