Oor charlatans, selfverryking en sistemiese korrupsie

MAANDAG MET MAX

Oor charlatans, selfverryking en sistemiese korrupsie

Julius Malema is geen kampvegter vir die gewone mense nie, en die leierskorps van die EFF het nou al oor en oor bewys dat hulle eerder in hulle eie welvaart belangstel, meen MAX DU PREEZ. Hy skryf ook oor hoe dit betáál om ’n misdadiger in Suid-Afrika te wees. En soos gewoonlik is daar vyf dinge wat jy vandag wil weet.

  • 14 November 2022
  • Bulletins
  • 8 min om te lees

Goeiedag!

1. Nkosazana Dlamini-Zuma en verskeie ander RET-leiers het die naweek op ’n vergadering van die nasionale uitvoerende komitee van die ANC geëis dat pres. Cyril Ramaphosa weens die Phala Phala-skandaal opsy moet staan. Hy hou vol hy het geen wet verbreek nie, maar oudregter Sandile Ngcobo, voorsitter van ’n onafhanklike paneel wat deur die Speaker aangestel is, sal Donderdag verklaar of hulle glo daar is rede waarom hy in ’n staat van beskuldiging geplaas moet word.

2. Die minister van toerisme, Lindiwe Sisulu, sê in ’n vreemde onderhoud met die Sunday Times se celebrity-spesialis, Aspasia Karras, dat sy ’n hoogs opgeleide soldaat met die rang van generaal is. Sy sê haar hart het gebreek toe die Sowjetunie ontbind is. “The Soviet Union was a huge land, all of it believing in the same principles and saying they were all one people.”..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.