Oor die Charlize-sage, ’n liefde vir Afrikaans, en die pyn van ...

MAANDAG MET MAX

Oor die Charlize-sage, ’n liefde vir Afrikaans, en die pyn van beurtkrag

MAX DU PREEZ mymer oor Afrikaans en Afrikaner-wees. Hy skryf ook oor beurtkrag en sê ons moenie ophou beswaar maak daaroor nie, maar ons sal daaraan gewoond moet raak. Soos gewoonlik is daar ook vyf goed wat jy vandag wil weet.

  • 21 November 2022
  • Daagliks
  • 13 min om te lees

Goeiedag!

1. Die aanklaer word die aangeklaagde. Die private forensiese ondersoeker Paul O’Sullivan het aanklagte teen oud-spookbaas Arthur Fraser by die polisie aanhangig gemaak dat hy aan dwarsboming van die gereg skuldig is. Fraser het die Phala Phala-skandaal op die lappe gebring, maar die meeste van sy aanklagte lyk na duimsuiery. O’Sullivan wil ook hê die polisie moet maj.genl. Wally Rhoode, die oudhoof van pres. Cyril Ramaphosa se veiligheidspan aan wie hy die diefstal van Amerikaanse dollar gerapporteer het, weens korrupsie ondersoek.

2. Die ANC maak môre bekend watter ANC-leiers deur watter takke vir poste in die top-ses van die ANC benoem is. Die verkiesingskonferensie begin op 16 Desember. Aanduidings is dat Ramaphosa deur agt van die land se nege provinsies benoem is. Intussen het die ANC-adjunkpresident, David Mabuza, opdrag gegee om aan ANC-parlementslede “rigting te gee” oor hoe hulle op regter Sandile Ngcobo se verslag oor die skandaal moet reageer...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.