Simba-sindroom: Welpie-selfies kan die doodskoot vir SA se ...

BARBAARSE BEDRYF

Simba-sindroom: Welpie-selfies kan die doodskoot vir SA se leeubevolking wees

Terwyl oud en jonk tou staan om die splinternuwe The Lion King te gaan kyk, vrees bewaringskenners oor die wêreld heen vir die negatiewe impak wat dit op die reeds omstrede leeuteelbedryf kan hê. LIRYN DE JAGER lig die sluier op hierdie ongereguleerde bedryf en sy ewe wettelose rolspelers.

DIE leeuwelpies was net vier weke oud. Daar was lang toue by die leeupark - een van die gewilde toeriste-aantreklikhede in Suid-Afrika - om die leeutjies te streel – en natuurlik die verpligte selfies te neem.

“Ek was buite myself van woede toe ek sien hoe hierdie welpies hanteer word, omhoog gehou soos ’n trofee,” sê dr. Louise de Waal, ’n konsultant vir volhoubare toerisme en stigter van die organisasie Green Girls in Africa. Die lyding van diere by toeriste-aantreklikhede en leeuparke is ondenkbaar, verduidelik De Waal, wat vrees dat die wegholsukses van die nuwe The Lion King-rolprent kan meebring dat welpies en ander leeus in aanhouding nog méér uitgebuit kan word.

“Dis kompleet soos Rafiki met Simba in The Lion King maak. Ek kan dit net een ding noem: die Simba-sindroom.”..

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X