’n Masker teen die koronavirus

PANIEK OOR EPIDEMIE

’n Masker teen die koronavirus

Soos die syfers aanhou klim van mense wat deur die geheimsinnige koronavirus neergevel word, skaf GERHARD GREYVENSTEYN, ’n Suid-Afrikaner wat in Shanghai woon, op die vooraand van die Chinese Nuwejaar sy eerste masker aan. Maar dalk is dit veiliger om eerder tuis te bly …

DIE erns van die saak het my getref toe ek gister op die metro klim. Ek was op pad middestad toe waar ek my paspoort by my maatskappy se hoofkantoor moes gaan haal, ’n 25-minute-rit per metro.

Ek het onlangs van een munisipale gebied na ’n ander getrek en dit het baie papierwerk behels, grotendeels digitaal hanteer deur die visumspan, maar die fisieke paspoort is helaas nog betrokke by die hele gedoente.

Die pad tussen my woonstel en die metrostasie is stil met min voetgangers. Hoe nader ek aan die stasie gekom het, hoe meer mense was daar – met maskers. In die stasie het al die beamptes maskers gedra, van die meer ernstige soort met ’n tipe van ’n filterknoppie aan die kant (ek sou later die dag uitvind dit staan bekend as N95-maskers)...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.