Die psigiese pandemie: Sorg vir jou kop nes jy sorg vir jou lyf ...

CORONA EN JOU BREIN

Die psigiese pandemie: Sorg vir jou kop nes jy sorg vir jou lyf tydens inperking

Hierdie pandemie is nie net 'n mediese ramp nie, dis ook bitter swaar op die psige omdat ons geen verwysingsraamwerk het om dit te hanteer nie. HANLIE GOUWS het by sielkundiges gaan aanklop om raad oor hoe jy jouself en jou geliefdes emosioneel gesond kan hou.

HUISVROUE takel mekaar in die winkels vir toiletpapier. Daar is niks meer maskers of handskoene om te koop nie, en lankal nie meer handontsmetter nie. Selfs die Med-Lemon is op. Mense stap weg as iemand wat Chinees lyk nader kom en dan is daar die geweldige geteem op sosiale media omdat jy nie kan gaan draf of jou hond kan vat om te gaan piepie nie.

Die blote gedagte aan die coronavirus het baie van ons verskillende grade van irrasioneel gemaak, en ons sal nou moet kalmeer as ons emosioneel heel aan die ander kant wil uitkom.

Philip Strong het goeie grondwerk gedoen oor die sielkundige uitwerking van 'n pandemie, verduidelik prof. Esmé van Rensburg (https://www.researchgate.net/scientific-contributions/2007890489_Esme_van_Rensburg), voorligtingsielkundige aan die Noordwes-Universiteit. “Hy postuleer dat daar twee parallelle pandemies plaasvind: die fisieke en die emosionele.”..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X