×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Covid-19 by die huis: Dra sorg en versorg só

CORONA-INPERKING

Covid-19 by die huis: Dra sorg en versorg só

Dis nou al twee weke van Jan, San, Boet en Sus Tuisbly se karretjie ry, maar daar is 'n kans dat iemand dit voor die inperking opgedoen het en dalk nou eers sal siek word. WILMA STASSEN gee raad oor wat om te doen sou dít gebeur.

SUID-AFRIKANERS is al vir twee van vyf weke tuis ingevolge die inperkingsmaatreëls om die grootskaalse verspreiding van Sars-CoV-2 (die coronavirus wat Covid-19 veroorsaak) te probeer stuit. Dit neem gemiddeld tussen vyf en 14 dae vandat jy die virus opdoen voordat jy simptome van Covid-19 ontwikkel. Sou dit gebeur, hoe versorg jy hierdie persoon tuis? Wanneer gaan jy hospitaal toe? En hoe kan jy voorkom dat ander mense in die huis ook aansteek?

Wanneer moet ek vir Covid-19 getoets word?

Moenie jouself laat toets as jy nie simptome het nie, selfs al vermoed jy dat jy moontlik aan die virus blootgestel is. Jy sal nie noodwendig positief toets totdat die virus ordentlik posgevat het nie – dus in die tydperk ná infeksie, maar voordat jy begin simptome toon – en 'n vals-negatiewe uitslag kan gedrag aanmoedig wat die virus onwetend verder versprei, maan die Nasionale Instituut vir Oordraagbare Siektes (Nios)...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X