×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Gevaar dreig omdat al die ander siektes afgeskeep word

DRUK VAN ALLE KANTE

Gevaar dreig omdat al die ander siektes afgeskeep word

’n Oorlog word tans op twee fronte gelyk beveg. Aan die een kant is die stryd teen Covid-19, aan die ander kant teen siektes soos MIV, tuberkulose, kanker en ander chroniese siektes wat steeds met ons is. Die coronavirus het nóg meer druk op die gesondheidstelsel en private mediese sorg en al sy pasiënte geplaas, skryf ELSABÉ BRITS.

DIE land se gesondheidsorgstelsel gaan nog lank sukkel met die rimpeleffek van die bykomende druk wat Covid-19 daarop plaas.

As ’n gesondheidswerker byvoorbeeld aan 'n pasiënt met Covid-19 blootgestel word, moet die persoon getoets word. Tans neem dit nog lank om dié uitslag te kry, en die vertraging beteken minder personeellede is in die stelsel beskikbaar.

“Dit is baie, baie harde werk vir almal van ons in die hospitaal. Roetinedienste is moeiliker om te lewer. Uitputtend. Ons doen buddy checks om na mekaar om te sien. Die sielkundige uitputting is reusagtig. Dit is regtig 'n moeilike jaar,” sê dr. Jenny Edge, hoof van die bors- en endokriene-eenheid aan die Universiteit Stellenbosch se fakulteit geneeskunde en gesondheidswetenskappe...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X