Honde word opgelei om corona uit te snuffel – en is meestal 100% reg

COVID-19-OPSPORING

Honde word opgelei om corona uit te snuffel – en is meestal 100% reg

Hoe ruik ’n pandemiese reuk? As honde kon praat, sou hulle dalk vir ons kon vertel, berig SUSAN HAZEL en ANNE-LISE CHABER vanuit Australië.

  • 07 Augustus 2020
  • Gesondheid & Omgewing
  • 4 min om te lees
  • artikel 7 van 29
  • Susan Hazel & Anne-Lise Chaber

’N INTERNASIONALE navorsingspan onder leiding van (https://www.rfi.fr/en/science-and-technology/20200502-france-trains-dogs-to-detect-coronavirus-in-corsica-research-project) Dominique Grandjean by Frankryk se Nasionale Veeartsenykundige Skool van Alfort lei sedert Maart snuffelhonde op om tekens van die nuwe coronavirus, Sars-CoV-2, op te spoor. Ons twee is deel van dié span.

Die snuffelhonde word opgelei deur sweetmonsters van Covid-19 (https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.06.03.132134v1.full)-positiewe mense te gebruik. Die meeste honde kan met 100% akkuraatheid ’n positiewe een uit ’n ry negatiewe sweetmonsters aandui.

Coronavirus-snuffelhonde word wêreldwyd in die Verenigde Arabiese Emirate (VAE), Chili, Argentinië, Brasilië en België opgelei. In die VAE het snuffelhonde by verskillende lughawens reeds die verspreiding van Covid-19 help beheer (https://www.thenational.ae/lifestyle/travel/watch-uae-police-dogs-detect-covid-19-at-dubai-airport-1.1057176). Dis iets wat ons hoop binnekort ook in Australië beskikbaar sal wees...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.