×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
SA het ’n hand in die spel om nuwe Covid-entstof vir Afrika te ...

PLAASLIKE SPANNE DEEL VAN KLINIESE TOETSE

SA het ’n hand in die spel om nuwe Covid-entstof vir Afrika te bekom

Die hoof van die Suid-Afrikaanse been van belangrike kliniese toetse vir ’n Covid-19-entstof is baie trots op die spanne se bydrae tot die navorsing wat volgens vroeë bevindings wat dié week uitgereik is, toon die entstofkandidaat is meer as 90% doeltreffend, sê ADELE BALETA. En pres. Cyril Ramaphosa het die nasie ingelig hoe SA betrokke gaan wees om dit uiteindelik in Afrika beskikbaar te stel.

DIT is ’n enorme ontwikkeling, en baie opwindend, sê dr. Essack Mitha, hoof van die Suid-Afrikaanse been van uiters belangrike kliniese toetse vir Covid-19-entstof. Hy is baie trots op die spanne se deel van die navorsing wat volgens vroeë bevindings wat dié week in ’n mediaverklaring uitgereik is, aandui dat die entstofkandidaat meer as 90% doeltreffend is.  

“Die tussentydse resultate is baie belowend. Dit gee my baie hoop, want dit kan die weg baan vir ’n entstof wat voor die einde van die jaar ontwikkel kan word,” sê Mitha, ’n spesialis in kliniese toetse en eienaar van Newtown Clinical Research in Johannesburg.

Pfizer en BioNTech, ’n Duitse maatskappy, het dié week aangekondig dat hulle entstofkandidaat suksesvol was in die voorkoming van simptomatiese Covid-19-siekte in die eerste tussentydse ontleding van die fase 3-toets wat 44,000 mense uit verskeie lande insluit...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X