×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
’n Bredie is ’n (lekker) droë ding

KOS UIT DIE KLUBHUIS

’n Bredie is ’n (lekker) droë ding

Vet weet, 'n bredie moet baie saggies prut in sy skaapvetjies, skryf SUZETTE MCKERRON, en gooi 'n glasie sjerrie.

  • 21 Mei 2021
  • Klubhuis
  • 1 min om te lees
  • Artikel 25 van 30
  • Suzette McKerron

EK wens dat ek vegetaries was, maar vir iemand wat in die Karoo grootgeword het, is dit 'n helse uitdaging. As ek na my pa se foto's van hom met sy geweer bo-op 'n dooie olifant kyk, oorweeg ek dit sterk. Toe my pa drie koedoes en 'n springbok opgesny het op ons kombuistafel, die een van geelhout met linoleum oorgetrek, het ek ernstig daaraan gedink.

Maar kleintyd al het hy my die skaap se ore laat vashou as hy die keel afsny met 'n knipmes - en as daai dofword van die oë my nie afgesit het nie, wis ek niks sal nie.

Ek probeer wel, maar so nou en dan MOET ek 'n Karootjoppie afsluk en in die winter moet ek fynvleis eet. Ek gooi sommer 'n hele paar stukkies skaap in 'n pot met water saam met uie, sout en baie witpeper. Dit staan maar daar en prut tot die bene afgekook is. Dit eet ek met samp en soetpampoen (bietjie suiker, baie botter.)..

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X