×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
’n Bredie is ’n (lekker) droë ding

KOS UIT DIE KLUBHUIS

’n Bredie is ’n (lekker) droë ding

Vet weet, 'n bredie moet baie saggies prut in sy skaapvetjies, skryf SUZETTE MCKERRON, en gooi 'n glasie sjerrie.

  • 21 Mei 2021
  • Klubhuis
  • 1 min om te lees
  • Artikel 25 van 30
  • Suzette McKerron

EK wens dat ek vegetaries was, maar vir iemand wat in die Karoo grootgeword het, is dit 'n helse uitdaging. As ek na my pa se foto's van hom met sy geweer bo-op 'n dooie olifant kyk, oorweeg ek dit sterk. Toe my pa drie koedoes en 'n springbok opgesny het op ons kombuistafel, die een van geelhout met linoleum oorgetrek, het ek ernstig daaraan gedink.

Maar kleintyd al het hy my die skaap se ore laat vashou as hy die keel afsny met 'n knipmes - en as daai dofword van die oë my nie afgesit het nie, wis ek niks sal nie.

Ek probeer wel, maar so nou en dan MOET ek 'n Karootjoppie afsluk en in die winter moet ek fynvleis eet. Ek gooi sommer 'n hele paar stukkies skaap in 'n pot met water saam met uie, sout en baie witpeper. Dit staan maar daar en prut tot die bene afgekook is. Dit eet ek met samp en soetpampoen (bietjie suiker, baie botter.)..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 November af sal jy ’n subskripsie kan uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.