Waar wil jy hoort?

NOTISIE UIT DIE DIASPORA

Waar wil jy hoort?

Dit is bitter moeilik om te besluit waar jy gaan nes skop, skryf PETRUS VAN GAS uit Londen, waar hy al 15 jaar bly. Maar dit is net jy wat daardie besluit kan maak.

  • 04 Junie 2021
  • Klubhuis
  • 2 min om te lees
  • Artikel 23 van 28
  • Petrus van Gas

DIE aanvanklike opwinding van die groot trek na Brittanje gaan gepaard met hope geleenthede, vars ervarings, nuwe vriende maak en natuurlik vasbyt, want maak nie saak wat mense jou vertel nie, dit bly maar taai om nes te skop in 'n nuwe land. Maar daar is een ding wat die trek hierheen demp: om nie te weet of jy gaan bly of gly nie, die onsekerheid van waar jou plek nou eintlik op die aardbol is.

Wat dan gebeur is dat alles wat mens ervaar, afgewater word met die twyfel of dit deel van jou permanente wêreld of tydelike wêreld is. Daai eerste naweek met die Eurostar Parys toe wonder mens of jy dit elke jaar tot aftrede sal kan doen of dalk daarna sal verlang in 'n aftree-oord op Robertson. Saam met dit knaag die verlange na die bekende van jou kinderjare; die vrees dat jy dit moet opgee. En hierdie tweestryd hou lank aan, want Suid-Afrikaners is huisvas. Jy wonder: wanneer en onder watter omstandighede gaan ek terug? Wat gaan ek daar doen om weer van voor af nes te skop? 

 Dan, skielik, op 'n sekere dag val die kaarte voor jou oop en jy besef “hierdie is nou huis". Dis 'n bevryding. Dis 'n las wat van die skouers rol. As jy in Suid-Afrika by familie kuier, kan jy praat van huis toe gaan sonder onsekerheid waar jy hoort – of selfs om skuldig te voel...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.