×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Ek het die virus oorwin!

DIE LEWE IS KORT

Ek het die virus oorwin!

NINA-ROSE CLARKE, 'n student aan die Universiteit van Wes-Kaapland, het nooit voorheen aan die dood gedink nie. Dis mos net ander mense wat doodgaan. Soos ou mense …

DIT was 2 Julie verlede jaar toe ek siek begin voel het. Weg was die opwinding oor soveel vrye tyd wat ek aan die begin van die inperking gevoel het. Tyd om tot tweeuur in die oggend op te sit net om na musiek te luister. Of te oefen wanneer ek wil. Of teen middernag koek te bak. Omdat ek kan. Môre kan ek slaap tot twaalfuur in die middag. Ek hoef nie vroeg op te daag vir klasse nie. My hele lewe is aanlyn. 

En toe, op ’n dag in Julie, verloor ek skielik my lus vir die lewe. My keel brand en my neus loop. Griep, het ek gedink, laat dit asseblief net griep wees. Maar dis Covid-tyd en ek vrees die ergste. Ek loop by my ma se kamer in. Wat as ons Covid het, vra ek. “Nee man,” sê my ma, “dit kan nie wees nie. Niemand het tog by ons voordeur uit- of ingegaan nie.” Maar ek het net al hoe slegter en banger gevoel.

Op dag 121 word dit bevestig: Ek het die virus. Dit was 6 Julie, die verjaarsdag van my peetkind. Die woede oorweldig my. Hoe kry mens Covid as jy maande lank vir dae in die huis opgekluister sit? Dis my huis, my veilige plek. Hoe kry mens ’n dodelike siekte in die afsondering van jou huis? Ek soek iemand om te blameer. Wie het my aangesteek? Wat as ek sieker word? Of doodgaan. ..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 November af sal jy ’n subskripsie kan uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.