×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Ons mense wat die spoorlyn kies

AANVAAR DIE REIS SOOS HY IS

Ons mense wat die spoorlyn kies

Op 76 is DENISE MCLOUGHLIN al 29 jaar op haar eie, maar het sy niks van haar avontuurlus verloor nie. Tussen 2011 en 2016 het sy vyf solo-ritte op die Shosholoza Meyl aangepak. Dit was anders as die ou Trans-Karoo, maar met haar happie-boks en 'n oop gemoed maak sy die lewe vir haarself feestelik, skryf sy met verlange na dié ervarings.

  • 13 Augustus 2021
  • Klubhuis
  • 9 min om te lees
  • Artikel 16 van 29
  • Denise McLoughlin

'N OORSLAAPTREIN en stasies met name soos Nelspoort, Merriman, Hutchinson en Oranjerivier, half ou-wêrelds, het my van kleintyd af gefassineer toe ons met my pa, 'n spoorwegman, se vrypas trein gery het. Wie was die Merriman en wat het Hutchinson hier gemaak? 

Ter wille van die goeie ou dae het ek 'n paar jaar gelede besluit om op my eie met die trein na Johannesburg te reis. Watwou! Ek is mos 'n brawe senior, wat hopelik met respek behandel sal word …

Gestewel en gespoor teen die koue Noorde, kom ek by die Bellville-stasie aan met my vet blou tas, 'n swart toksak vol leesgoed, breiwerk en Kaapse wyn vir my vriende, nog 'n drasak met dit en dat, en my styfgeknypte handsak. Maar my pièce de résistance is my piekniek-koekboks met slagspreuke wat bedoel is om miskien 'n gesprek te ontlok, en van my welwillendheid spreek. ..

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X