Kluitjies bak met sjef Lesego Semenya

REGTE KOS

Kluitjies bak met sjef Lesego Semenya

Sjef Lesego Semenya slaag daarin om sonder vertoon sy Soweto-grootwordjare se koskultuur en sy slim sjefskool-truuks bymekaar te roer. In sy kookbook, Dijo, waarin dié resep vir Ledombolo met mogudo verskyn, leer jy 'n hele paar isiXhosa- en amaZulu-woorde op die koop toe.


WAT is mogodu? In isiXhosa word dit ukiso genoem, maar staan ook onder velerlei name bekend in ander Afrika-tale. In gewone Afrikaans? Afval. Ek verkies skaap- en lamafval, maar bees sal net so goed werk, alhoewel dit nie so sag en fyn van tekstuur as die ander twee is nie...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X