Op ’n eiland: Afrikaners in Lesbos

PLEK BY DIE TAFEL

Op ’n eiland: Afrikaners in Lesbos

MARITA VAN DER VYVER ontdek dat as jy op ´n eiland aankom, die tafel gedek is vir sensualiteit en hedonisme – maar gelukkig ook vir mitologie en filosofie. En dat Lesbos boonop nie ´n poskaartprentjie van ´n eiland is nie.
EENDAG, lank gelede, het twee gawe Afrikaanse mans toevallig op 'n Griekse eiland beland.

Dis hoe hierdie storie moet begin, want in die mitologie en die letterkunde speel die toeval mos altyd 'n rol wanneer karakters op 'n eiland uitspoel. Hulle word daarheen gedryf deur stormwinde of seestrome of die speelsheid van die gode of die vrugbare verbeelding van 'n skrywer...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X