×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Op ’n eiland: Afrikaners in Lesbos

PLEK BY DIE TAFEL

Op ’n eiland: Afrikaners in Lesbos

MARITA VAN DER VYVER ontdek dat as jy op ´n eiland aankom, die tafel gedek is vir sensualiteit en hedonisme – maar gelukkig ook vir mitologie en filosofie. En dat Lesbos boonop nie ´n poskaartprentjie van ´n eiland is nie.

EENDAG, lank gelede, het twee gawe Afrikaanse mans toevallig op 'n Griekse eiland beland.

Dis hoe hierdie storie moet begin, want in die mitologie en die letterkunde speel die toeval mos altyd 'n rol wanneer karakters op 'n eiland uitspoel. Hulle word daarheen gedryf deur stormwinde of seestrome of die speelsheid van die gode of die vrugbare verbeelding van 'n skrywer.

'n Afgeleë eiland het nou eenmaal 'n magiese aantrekkingskrag vir die mensdom, soos Shakespeare eeue gelede al besef het toe hy Prospero en Caliban en ander karakters in The Tempest op 'n kamma-eiland laat konkel en kafoefel het. En wat dit ook al was wat die oud-uitgewer Frederik de Jager en die oud-regsman Douw Steyn twintig jaar gelede op Lesbos laat uitspoel het, is 'n storie vir 'n ander dag. Hulle het intussen lewensmaats geword en 'n nuwe storie hier begin skep om 'n betowerende pratende tafel in die heuwelagtige hawestadjie Molyvos. Hier bedryf hulle die afgelope twee jaar 'n besondere soort onderneming...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X