×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
’n Souttert is nié ’n quiche nie

#VWBMEESTERKLAS

’n Souttert is nié ’n quiche nie

’n Fyn geurbalans en ’n geduldig tuisgemaakte kors is die geheim van ’n goeie quiche. KAREN HART van Toorkombuis wys stap vir stap hoe om ’n forelquiche te maak.

EK het grootgeword in ’n koskultuur waar die Weense-worsies-uit-’n-blik-souttert ’n móét was by enige teepartytjie. Die ietsie souts tussen die oorweldigende soet. As kind kon ek skaars wag dat die tannies by die deur uit is voor ek gaan aas het na die oorblyfsels. Die koeke en terte het my nie getrek nie. Ek het reguit gemik vir daardie souttertbord. En as jy gelukkig genoeg was om om ’n ma te hê wat af en toe daardie einste bak soutige genot vir aandete gemaak het ... ai-jai-jai ... 

Van quiches het ek toe niks geweet nie. Ek het dit eers heelwat later tussen die blaaie van ’n boek, iewers weggesteek in ’n storie, raakgelees. Die dag toe ek my eerste quiche in ’n restaurant bestel, het ek werklik grootmens gevoel. En so gesofistikeerd. Maar dit het my baie jare geneem voordat ek self my eerste quiche gemaak het. Ek het effens geïntimideer gevoel en was verstom toe ek agterkom hoe maklik dit eintlik is.

Daar is net ’n paar dinge wat jy moet onthou..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 November af sal jy ’n subskripsie kan uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.