’n Souttert is nié ’n quiche nie

#VWBMEESTERKLAS

’n Souttert is nié ’n quiche nie

’n Fyn geurbalans en ’n geduldig tuisgemaakte kors is die geheim van ’n goeie quiche. KAREN HART van Toorkombuis wys stap vir stap hoe om ’n forelquiche te maak.

EK het grootgeword in ’n koskultuur waar die Weense-worsies-uit-’n-blik-souttert ’n móét was by enige teepartytjie. Die ietsie souts tussen die oorweldigende soet. As kind kon ek skaars wag dat die tannies by die deur uit is voor ek gaan aas het na die oorblyfsels. Die koeke en terte het my nie getrek nie. Ek het reguit gemik vir daardie souttertbord. En as jy gelukkig genoeg was om om ’n ma te hê wat af en toe daardie einste bak soutige genot vir aandete gemaak het ... ai-jai-jai ... 

Van quiches het ek toe niks geweet nie. Ek het dit eers heelwat later tussen die blaaie van ’n boek, iewers weggesteek in ’n storie, raakgelees. Die dag toe ek my eerste quiche in ’n restaurant bestel, het ek werklik grootmens gevoel. En so gesofistikeerd. Maar dit het my baie jare geneem voordat ek self my eerste quiche gemaak het. Ek het effens geïntimideer gevoel en was verstom toe ek agterkom hoe maklik dit eintlik is.

Daar is net ’n paar dinge wat jy moet onthou..

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X