Ma se trifle is ’n bietjie dekadensie uit die hemel

LOCKDOWN-STORIES

Ma se trifle is ’n bietjie dekadensie uit die hemel

Daar was ’n paar voorvereistes vir Ma se trifle wanneer sy dit gemaak het, skryf JOY JACQUELINE LEANER in dié uittreksel uit The Lockdown Storytelling Book wat dié maand verskyn. ROZETTE JEPHTA deel ook haar resep vir somerbessie-trifle. Die boek is die kroon op ’n gemeenskapsprojek wat uit die grendelstaat ontstaan het, en nou in boekvorm deur Annake Müller Publishing uitgegee word. Lees onder hoe drie intekenare elk 'n eksemplaar kan wen.

  • 18 Desember 2020
  • Vrye Tyd
  • 8 min om te lees
  • artikel 18 van 27
  • Joy Jacqueline Leaner en Rozette Jephta

VANDAG vereer ek Ma, my skoonma. Dis so ’n goeie resep dat ek gedink het dit verdien om gedeel te word sodat almal Ma se trifle kan geniet. Ek’s nie seker waar sy die resep gekry het nie, maar dit is die beste trifle wat ek al in my lewe geproe het!

Omdat dit so dekadent is, is die trifle net Kerstyd gemaak. Maar ek onthou ook ’n geleentheid af en toe in die loop van die jaar wanneer ’n spesiale versoek gerig is vir ’n troue of verjaardagparty deur ’n vriend, familielid of enigiemand wat “Ma se trifle” geken het. Ons noem dit tot vandag so.

Ek onthou toe ek pas met my man begin uitgaan het, so 30 jaar gelede, het ek en my familie op Kersoggend hierdie enorme trifle wat in ’n ponsbak gemaak is, by ons huis gekry. Hy het Ma se trifle-afleweringsrondtes op Kersoggend gedoen – ses ander trifles is reeds sedert Oukersaand by huise afgelewer voordat hy by ons aangekom het...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.