×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Lok só meer lewe na jou tuin

AL WAT LEEF EN BEEF

Lok só meer lewe na jou tuin

’n Tuin is nie net plante nie. ’n Tuin kort ook geveerdes, geskubdes en allerhande goggas. Jy kan maklik meer van hierdie vriende na jou tuin nooi, al is jou werf ook klein. PIETER BOTHA deel praktiese raad en beantwoord ook kwelvrae soos ‘Waar is al die verkleurmannetjies heen?' en ‘Is bottels suikerwater goed vir voëls?'

’N TUIN is ’n mens se groeiplek, speelplek en stilwordplek, maar dit behoort ook ’n toevlug vir ánder wesens te wees. Voëls moet ’n draai of ’n nes kom maak, akkedisse moet bak in die son, bye en vlinders moet kom kuier. Hulle sal jou vreugde verskaf én jou tuin sal gesonder wees. In ’n wêreld met al hoe meer beton is tuine ook belangrike habitatte in eie reg en skakels tussen groter stukke groen.

Daar is baie wat jy kan doen om meer lewe na jou tuin te lok. Kom ons kyk eers na ’n paar algemene riglyne en dan na spesifieke planne vir voëls, reptiele en insekte. As dit reeds fladder en krioel by jou, fantasties! Hou dit só en deel dié wenke met jou bure.

Plant inheems..

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X