×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Jy is nooit te oud om te skei nie

HOE LATER HOE KWATER

Jy is nooit te oud om te skei nie

Al daal egskeidingsyfers in die meeste ouderdomsgroepe, is mense van 50 en heelwat ouer op ’n streep op pad na die skeihof. ANNELIZE VISSER kyk (effens besorg) na wat die sogenaamde Silwer Splitsers aanspoor om dekades lange huwelike vaarwel te roep, en na wat anderkant wag.

TOE vlak 5 van die grendelstaat op 1 Mei verlede jaar eindig, het baie mense om douvoordag die oggend opgestaan om te gaan stap of draf. Ander het hulle na die winkels begewe om nuwe winterklere aan te skaf. En ’n buitengewone groot getal getroudes het ’n afspraak gemaak met ’n egskeidingsprokureur – want al was jy vyf of 35 jaar getroud, was 35 dae se tuis-isolasie vir talle mense die laaste strooi.

DIY Legal, ’n maatskappy wat onder meer bekostigbare regshulp aan voornemende geskeides bied, het in Oktober gesê dat egskeidingsaansoeke by hulle sedert vlak 4 met 20% gestyg het, en dat die meerderheid aansoekers (62%) vroue was.

Amptelike skeisyfers vir 2020 sal eers oor ’n jaar by Statistieke SA bekend wees, maar as internasionale tendense hier van toepassing is, kan dit twee wendinge aandui – ’n styging in die getal egskeidings wat deur vroue aangevoor word, en meer mense ouer as 50 wat ná ’n huwelik van etlike dekades tou opgooi...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 November af sal jy ’n subskripsie kan uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.