×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Pakkies en pos: Wat is jou opsies in SA?

MISKIEN KOM DIT NOG ...

Pakkies en pos: Wat is jou opsies in SA?

Kan ons die Poskantoor nog enigsins vertrou om ons pakkies en posstukke te versend? En wat is die ander opsies as jy iets vir iemand wil stuur (en seker wees dit kom daar uit)? ANNELIESE BURGESS gee haar indrukke van die dienste wat sy al gebruik het.

IEWERS in Covid het ons posagentskap gesluit. Op 'n dag was die deur net toe. Net daarna loop ek vir Thembi Skosana, ons “posmeester", in die plaaslike supermark raak. Sy is maande laas betaal, vertel sy, en het uiteindelik maar opgegee. Ek probeer uitvind wat de hel met die Poskantoor aangaan en skryf toe die artikel (https://www.vryeweekblad.com/nuus-en-politiek/2021-08-05-wat-de-hel-gaan-aan-by-die-poskantoor/).

Intussen het Thembi begin werk by die nuwe Postnet wat onlangs oopgemaak het. Die deure van die hokkie in die gang voor die Spar, waar haar piepklein kantoortjie was, bly toe. Nou en dan word rooi kratte daar afgelaai. Die Poskantoor sê: “Kwelera word Dinsdae en Donderdae deur Gonubie gediens en pos word dan in die posbusse gesorteer."  

Mmmm. Ek het baie, baie maande laas enigiets ontvang. En daar staan gereeld bokse met onuitgesorteerde pos agter die koerierdiens se glasdeur. Daar is 'n papier met krom skrif wat die nommer vir die hoofposkantoor in die stad aangee. Dit is nie duidelik waarom mens dit sou nodig kry nie...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X