×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Sê kaas! Dis stilton vir pa en sommer soetmelk vir die kinders

FYNPROE

Sê kaas! Dis stilton vir pa en sommer soetmelk vir die kinders

Van bokkerige bokkaas tot peperduur parmesaan en geurige gouda, dis belangrik om die regte keuse te maak as dit by kaas in kos kom. Volg NETTIE PIKEUR se raad uit haar kosrubriek vir Vrye Weekblad van Februarie 1993 en kikker jou sop of slaai met haar roomkaas-croutons op.

MET weemoed dink ek vandag aan ons oorle pa, wat so lief was vir stiltonkaas dat ons dit nooit gewaag het om terug te kom uit Ingeland sonder om 'n stukkie daarvan vir hom saam te bring nie – gewoonlik mooi verpak in 'n erdebakkie van Harrods of Fortnum & Mason.

Tot my verbasing leer ek nou die dag jy mag nie kaas in die land inbring tensy dit vakuumverpak is nie. Dis glo 'n lewende ding, nes plante en heuning, en hulle kan dit konfiskeer en jou beboet. Raai, nè?

Vrind Gyles-die-wynmaker vertel hy en ’n kollega het met nie net letterlik dosyne bottels wyn by Jan Smuts aangekom nie, maar ook met so 'n sterk kaas, gekoop op Orly-Iughawe, dat die lugwaardin gesteier het toe sy die kajuitbak bokant hulle koppe oopgemaak het. Gyles en sy maat het hul pad deur die doeane gelieg, want die maat had wat hulle noem 'n “customs manner". Almal daar glo hom, hy Iyk soos iemand wat sal bloos as hy jok...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X