×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
’n Eiertjie te lê oor eiers (en goeie maniere)

FYNPROE

’n Eiertjie te lê oor eiers (en goeie maniere)

NETTIE PIKEUR raak nostalgies oor interessante eiergeregte en sy en haar vriendin betreur die gebrek aan eierdisse op spyskaarte oraloor. Haar resep in haar kosrubriek vir Vrye Weekblad van 11 November 1992 vir oeufs bonne-femme sal egter mede-eierliefhebbers se dag opkikker.

ONS broer sê hy gaan eendag 'n tesis skryf oor mense wat dit geniet om instruksies te lees en vorms in te vul. Dit was nadat ek erken het dat Emsie Schoeman se etiketrubriek my fassineer. Jy leer elke keer iets nuuts oor servette, wie waar sit by die onthaal en of jy vuil borde aan tafel opstapel of afskraap.

Etiket-instruksies laat my wonder oor watter arkaniese probleme ander mense mee worstel. Begin net rondvra en jy kry 'n handvol menings van mense wat die moer in is oor hedendaagse maniere. Dit het baie keer te doen met kos en onthale, en dis groot leedvermakerige pret om lyste op te stel van mense met unspeakable maniere.

Ons Pikeurs trap hier versigtig, want die mores van die tempora verander, maar ons trek nooit swart klere na troues aan nie, ons begin nie halftien die aand kook as die gaste vir tienuur genooi is nie (hulle daag natuurlik tussen agt en halfnege op, nie halftien nie, oh lord, this can go on and on). En gasvroue maak nie die voordeur oop om jou in te laat en hol terug telefoon toe om vir nog vyf minute te gaan klets nie...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 November af sal jy ’n subskripsie kan uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.