×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Stoepsit, seekyk en die toekoms van seekos

KAMMA-VISDISSE

Stoepsit, seekyk en die toekoms van seekos

LIENTJIE WESSELS sit op 'n dek en staar na die see tydens haar onlangse vakansie. En dink aan visbraai, sushi en ’n heerlike tunaslaai wat perfek is op ’n warm somersdag. En haar kop gaan op galop: Hoe lank sal ons dit alles nog nog kan eet?

MENS hoor baie rillerstories oor die see wat spreekwoordelik aan die leegloop is. So baie spesies is reeds op die rooilys dat ek wonder of ons kinders – laat staan nog húl kinders – ooit die plesier van ’n seekosbord in ’n restaurant sal ken. Beteken dit ons kookboeke gaan eendag deel word van die biblioteek se geskiedenisafdeling?

Die ongelukkige feit van die saak is dat dit reeds in ons leeftyd baie verander het. Toe ek ’n kind was, was sole – wat niemand ooit tongvis genoem het nie – op elke restaurantspyskaart en ’n kreefkelkie of heel kreef was nie vreemd nie. Nou moet jy “iemand met connections” ken voor jy daardie lieflikheid op jou bord kry.

Van kookboeke gepraat, ek dink al geruime tyd daaraan dat baie kookboeke wêreldwyd gevul is met bestanddele wat buite die bereik van die meeste mense is...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X