Simpel vrae en simpel antwoorde

Standpunt

Simpel vrae en simpel antwoorde

Eenvoudige vrae lei tot eenvoudige antwoorde, en joernaliste is die hekwagters wat teen dié simplisiteit moet waak, veral omdat ons met propperse tameletjies soos die grondvraagstuk (ons eie Brexit) op hande sit. JOHAN PIENAAR hoop dat die media, Vrye Weekblad inkluis, lui joernalistiek en “simpel vrae” sal nek omdraai voordat dit te laat is.

Politici en meningsvormers oor die spektrum heen is besig om die land te deurkruis met manifeste en epistels vol antwoorde. Elkeen wil Suid-Afrikaners oortuig dat húlle antwoorde en oplossings dié is wat die land kan red, of in die geval van rasgegronde partye soos Black First Land First (BLF) en Front Nasionaal (FN), dat hulle die redder is wat hulle ras kan red. In die meeste gevalle soek hulle eintlik net ’n lekker joppie vir die volgende vyf jaar...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X