Ons kort bevoegdheid én ’n gewete

Ons kort bevoegdheid én ’n gewete

Sonder mense met die regte tegniese vaardighede in kritieke poste gaan niks verander in hierdie land nie, maar dié bevoegdheid is nie al wat nodig is vir vooruitgang nie, skryf JONATHAN JANSEN.TE midde van die verkiesingskoors het Popo Molefe, voorsitter van Transnet se direksie, se getuienis voor die Zondo-kommissie nie al die aandag gekry wat dit verdien nie. Volgens verslaggewing daaroor op Times Select het Molefe ’n onthullende blik gegee op die spesifieke meganismes waardeur bevoegde mense by Transnet uit belangrike besluitnemende poste verwyder is.

Hulle is dan vervang met meelopers wat geen benul het van hoe om die eintlike werk te doen nie, maar wat meer as gewillig was om die verkrygingsprosesse te kompromitteer tot voordeel van korrupte operateurs binne én buite die maatskappy...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Registreer gratis om voort te gaan. As jy reeds geregistreer het, meld aan hieronder.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X