Afrikaans: Hoe om die Laakbare Lesufi hok te slaan

VOORWAARTS!

Afrikaans: Hoe om die Laakbare Lesufi hok te slaan

Suid-Afrika het ʼn sentrum vir veeltaligheid nodig, skryf HANS PIENAAR. Sodat swart tale op dieselfde model as Afrikaans uitgebou kan word. Die taal moet ont-identifiseer word. En Afrikaanse mense moet die geveg om veeltaligheid aan die gang sit.

DIT lyk vir my Sy Laakbare Lesufi gaan man-alleen ’n nuwe fase in die Afrikaanse taalstryd inlui. Sy uitsprake oor Afrikaans is onaanvaarbaar, onkonstitusioneel, grens aan haatspraak en getuig van diep onkunde oor die gebied waaroor hy heers: opvoeding in Gauteng. Maar ons kan spoeg en spring en hartaanvalle kry; een feit staan soos ’n paal: Lesufi is ’n held onder ’n groot groep mense, wie se getalle waarskynlik meer as die moedertaalsprekers in Afrikaans is...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X