Klimaatskrisis: Wys die vinger vir die wat die aarde vertrap

OP HETE KOLE

Klimaatskrisis: Wys die vinger vir die wat die aarde vertrap

Daar’s nie meer tyd vir ontkenning nie, sê ANNEMARIE VAN WYK. Dit is tyd om vinger te wys. Vir kleinhandelaars wat met twak soos plastiekversamelstukke vir kinders vorendag kom. Vir verpakkingsmaatskappye en alkolhol- en koeldrankhandelaars wat plastiekbottels gebruik. Vir veevoerkrale en batteryhoenders. Vir almal wat die aarde vertrap. Ons kan nie meer kan maak asof die klimaatskrisis iets is wat “dalk” kan gebeur nie.

“Die toekoms is die dood. Ons is besig om onsself en ons planeet dood te maak omdat ons van fossielbrandstof afhanklik is. Daar is geen manier waarop ons die yssmelting aan die poolstreke meer kan voorkom nie. En baie min mense is bereid om dit te sê.”

Só sê emeritusprofessor Mayer Hillman van die Universiteit van Westminster wat een van die wêreld se voorste kenners op die gebied van klimaatsverandering, vervoer en gesondheid is.

Hillman is 86 jaar oud. Die kans dat hy die algehele vernietiging van die planeet aarde gaan gade slaan, is dus skraal, maar dit keer hom nie om aan te hou veg teen die katastrofe wat op ons wag nie...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X