LESERSBRIEWE | Groot flater in kabinet

WAT DINK CYRIL?

LESERSBRIEWE | Groot flater in kabinet

President Ramaphosa het 'n groot flater begaan met sy aanstelling van die mense wat die ekonomie moet bestuur.

ONS is omtrent almal baie bly dat Tito en Gordhan weer terug is in die kabinet. Hulle vul sleutelposisies wat uiters noodsaaklik is vir die gesondheid van SA se staatsfinansies. Enersyds omdat Tito die staatskas moet bewaar en andersyds omdat Gordhan een van die grootste en onproduktiefste belastinggeldvreters in die land, naamlik die staatsondernemings, moet probeer regdokter.

Maar waar word besluite oor ekonomiese aangeleenthede grootliks geneem? Nie deur die tesourie of staatsondernemings se ministeries nie. Nee, dis die ministerie vir ekonomiese sake en handel en nywerheid. Dus Ebrahim Patel se superministerie.

Ja, dis dieselfde Patel wat klaaglik in sy ou portefeulje daarin misluk het om veel indrukwekkends te vermag. Inteendeel, daar is 'n hele aantal mislukkings wat aan hom toegedig was in sy vorige "ekonomiese-ontwikkelingspogings" wat eerder ekonomiese groei aan bande gelê het as om groei te stimuleer...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Die meeste van ons artikels is slegs vir ons intekenaars, maar hierdie een is gratis solank jy registreer.

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X