×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Ons is in ’n doodspiraal – en nóg bloed gaan vloei

GEE ONS KRAG

Ons is in ’n doodspiraal – en nóg bloed gaan vloei

Skok oor Eskom se jaarverslag is geensins versag deur die regeringsaankondigings oor die herstrukturering van die lendelam kragverskaffer nie. En die skuld van biljoene bly styg. CAROL PATON skryf analiste krap ook kop oor die keuse van die deeltydse baas wat die herstrukturering moet lei.

  • 02 Augustus 2019
  • Menings & Debat
  • 4 min om te lees
  • Artikel 10 van 33
  • Carol Paton

ESKOM se finansiële jaarverslag is ’n duidelike teken dat die maatskappy hom in ’n doodspiraal bevind met geen plan in sig om hom daaruit te kry nie. En Eskom-bestuurders het gewaarsku dat nóg bloed gaan vloei nadat die verslag vandeesweek bekend gemaak is.

Die kragreus het ’n rekordverlies van R20.7 biljoen in die boekjaar tot einde Maart – en ’n soortgelyke verlies word volgende jaar verwag weens stygende skuld en inkomste wat krimp.

Die maatskappy is R440 biljoen in die skuld weens pogings om sy massiewe en swakbestuurde kapitaalbouprogram te befonds. Eskom kon nie sy skuld die afgelope twee jaar uit sy inkomste betaal nie en is nou van die regering afhanklik om hom te red. Maar selfs al bou hy meer kapasiteit deur nuwe kragstasies in gebruik te neem, kan die maatskappy nie méér elektrisiteit verkoop nie omdat sy kliënte ander kragbronne soek...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X