Hoe om ’n sinvolle gesprek te hê

MEER TAFEL, MINDER BOKSKRYT

Hoe om ’n sinvolle gesprek te hê

Dit is nie binne enige individu se mag om 'n ander persoon se opinie te verander nie. Dit is 'n proses wat elke persoon op sy of haar eie moet doen, skryf ELMIEN DU PLESSIS.

'n Kollega kom sit nou die dag in my kantoor. Hy wil weet wanneer ek nou 'n definitiewe standpunt gaan inneem oor die grondonteieningskwessie. Ek was effens onkant gevang, want ek was onder die indruk dat ek my standpunt redelik duidelik (en openbaar) kommunikeer. Hoe nou? was my vraag.

Verdere gesprek het dit duidelik gemaak dat die kollega wil hê ek moet my skaar by een van die uiterste standpunte, en meer van ’n dogmatiese benadering moet volg: of ek is vír die nasionalisering van grond, of ek is téén enige staatsinmenging. Óf ek sê: onteiening sonder vergoeding moet gebeur, óf ek vereis 'n reël van volle markwaarde in elke geval.

In die afwesigheid van só 'n dogmatiese besluit word enige ander besluit geklassifiseer as “geen standpunt”. 'n Standpunt sonder hoofletters, uitroeptekens en hashtags kan tog nie 'n volhoubare standpunt wees nie…..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.