Die sielkunde agter Julius Malema se (nie-)haat vir wit mense

RASPOLITIEK

Die sielkunde agter Julius Malema se (nie-)haat vir wit mense

As jy dit tot konsepte of metafore verminder, is Malema se gevoelens vir ‘wit mense’ ’n soort nie-haat, maar dit maak dit geensins minder kwaadwillig nie, skryf GARETH VAN ONSELEN. Hy probeer sin maak van die EFF-leier se teenstrydighede.

JULIUS Malema se verhouding met “wit mense” laat die skaal so kantel dat ons nie eens daaroor hoef te twyfel nie. Hy haat hulle. So maklik soos dit.

Dis egter ’n bietjie meer ingewikkeld as dit, net soos Malema self, en soos mense maar geneig is om te wees. Haat kan dalk steeds jou gevolgtrekking wees nadat jy ’n bietjie oor die kwessie nagedink het, maar selfs blote haat kan ’n ingewikkelde saak wees.

Malema het byvoorbeeld al oor sy bête noire gesê: “Ek sal sterf ter verdediging van die wit minderheid – hulle moet dieselfde regte as Afrikane geniet.” En: “Jy moet nooit die storie glo dat ons anti-wit is en wil hê alle wittes moet die see ingejaag word nie. Hierdie is julle tuiste en julle land ook, en dit behoort aan ons almal.”..

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X