Bedrogwetenskap: hoe korrupte SA akademici navorsingsmiljoene ...

AKADEMIESE AASVOËLS

Bedrogwetenskap: hoe korrupte SA akademici navorsingsmiljoene opraap

Akademici wat ’n oormaat publikasies lewer, wat in roofvaktydskrifte publiseer, wat daarop aandring dat hul name by die gepubliseerde werk van hul nagraadse studente moet verskyn, wat herhaaldelik in die vaktydskrifte publiseer waarvan hulle in die redaksie dien ... hulle moet in hulle spore gestuit word, skryf JONATHAN JANSEN.

WANNEER Suid-Afrikaners oor korrupsie praat, verwys ons na ’n spoedvraat wat ’n verkeersbeampte omkoop, ’n munisipale bestuurder wat die tenderregulasies oortree of ’n politikus wat ’n familielid in ’n departement onder sy toesig aanstel.

Niemand praat oor akademici wat drie basiese take moet verrig nie: om te onderrig, navorsing te doen en gemeenskapsdiens te lewer. Vandag wil ek een van die skandaligste vorms van bedrog in hoër onderrig aan die lig bring – iets wat akademiese korrupsie genoem word.

Geen direkte geld word aan dosente vir onderrig of gemeenskapsdiens gegee nie, maar biljoene word aan navorsing bestee, en dis waar die akademiese aasvoëls rondhang om belastingsbetalersgeld op te raap. Trouens, vir navorsingspublikasies van 2018 sal die regering se departement van hoër onderwys en opleiding sowat R2,3 biljoen aan universiteite uitbetaal...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.