Dis wragtag nie meer ’n land vir vroue of kinders dié nie

OM TE WEET WAT EK WEET

Dis wragtag nie meer ’n land vir vroue of kinders dié nie

Sy is altyd opgewonde om terug huis toe, Kaapse Vlakte toe, te gaan, sê ANASTASIA DE VRIES, maar deesdae is sy ook angstig. Wie se geliefdes sou hierdie land nou weer opgeëis het? En sy wonder hoe sy eendag aan die geslagte ná haar verantwoording sal kan doen ...

DAAR’S altyd die opwinding wanneer ek terugkeer na die plek waar ek vandaan kom. En deesdae die angs. Die lewe het te goedkoop geraak. En as jy jou oë knip, sal So-en-so of So-en-so se kind nog daar wees as jy die slag weer huis toe kom?

Gelukkig hoef ’n mens nie lank te wonder nie. In my Ravensmead speel die lewe immers in die strate af. Niks is geheim nie. En almal weet as jy wil weet wat in my plek aangaan of wat die mense van alles en nog wat in onse land dink, loop kry jou sit in die hairdresser, antie Gayle s’n verkieslik. Haar salon is beter as ’n koerant of ’n radio of die televisie. Antie Gayle weet en sien alles, en in die koor vroue wat altyd hier hul beurt sit en afwag, tel elke stem. En sy gee glad nie om as ’n mens sommer vir asprissegeit daar kom rondsit nie.

Dis my plek dié..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.