×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
POLITIEKE NOTABOEK | Witmonopoliekapitaal steek die RET-kommando ...

DIE WEEK IN POLITIEK

POLITIEKE NOTABOEK | Witmonopoliekapitaal steek die RET-kommando in die skande

En daar kom witmonopoliekapitaal toe tot die redding, tot die konsternasie van die EFF en die ANC se RET-faksie, skryf MAX DU PREEZ.

OPSIGTELIK afwesig in die lys van rykes wat groot bedrae geld vir Suid-Afrika se stryd teen Covid-19 geskenk het, is die EFF-miljoenêrs (die tenderpreneurs, dié wat miljoene by die VBS Bank gesteel het, asook Dali Mpofu wat 'n goue handdruk van R15 miljoen by die SABC gekry het, ensovoorts), die maatskappye wat by staatskaping baat gevind het (Trillian, Regiments Capital en kie), Jacob Zuma se groot skenkers (Roy Moodley, Toshan Panday, Vivian Reddy, die Broers Gupta), Zuma self, sy miljoenêr-seun Duduzane, en mediamagnaat Iqbal Survé en sy Sekunjalo Investments.

Onder dié wat wel ruim bygedra het, is die poster boys van witmonopoliekapitaal: Johann Rupert, sy familie en van sy maatskappye (R2 biljoen), die Oppenheimer-familie (R2 biljoen) en Naspers (R1.5 biljoen).

Net laas week het die RET-koor se rasieleier, Carl Niehaus, verklaar dat die Guptas nie die werklike staatskapers was nie: “We continue to be captured by the likes of the Ruperts, the Oppenheimers, the Christo Wieses, the Stephen Koseffs, the Brian Joffes, the Koos Bekkers, the Stellenbosch mafia, and their companies”...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X