×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
Lees en betaal, die wet van die virusverhaal

CORONA EN DIE MEDIA

Lees en betaal, die wet van die virusverhaal

Die krisis waarin die land se media weens die Covid-19-pandemie gedompel is, gaan waarskynlik beteken dat nuusgebruikers meer vir betroubare nuus sal moet opdok, skryf HERMAN WASSERMAN. Gemeenskapsmedia is onder selfs meer druk, wat boonop kan beteken dat broodnodige diversiteit ook ingeboet word.

LUIDENS 'n verslag wat vandeesweek deur die Suid-Afrikaanse Nasionale Redakteursforum (Sanef) uitgereik is, het advertensie-inkomste vir sowel die gedrukte as die uitsaaimedia gedurende die inperking met tussen 40% en 100% afgeneem terwyl alternatiewe bronne van inkomste, soos die aanbied van konferensies en byeenkomste, opgedroog het.

Vir daardie media-instellings wat reeds in finansiële moeilikheid was of net-net kop bo water gehou het, was dit die laaste strooi. Verskeie tydskrifte moes reeds toemaak (https://www.vryeweekblad.com/menings-en-debat/2020-04-30-die-gedrukte-media-gaan-dalk-nie-covid-19-oorleef-nie/). Volgens Sanef het die staat van inperking 'n “verwoestende effek” op die gevestigde media gehad – daar was wydverspreide werkverliese, die sluiting van sommige publikasies en steeds 'n voortslepende risiko van verdere afdankings.

Vir die gemeenskapsmediasektor was die impak veral rampspoedig; sommige gemeenskapskoerante, insluitende die enigste publikasie in Venda, is daarmee heen. Verskeie gemeenskapsradiostasies moes by die regering om hulpverlening aansoek doen...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X