Bogger die politici, bekyk die verpleërs

LOS DIE SEXY OPSKRIFTE

Bogger die politici, bekyk die verpleërs

Ons kyk op die verkeerde plekke oor hoe ons ’n baie waarskynlike golf van infeksies gaan kan hanteer, skryf ISMAIL LAGARDIEN.

EK het in ’n stadium vir ’n wyle ’n redakteur gehad wat deur die ou Argus-groep na die Sowetan gestuur is om ons “te help” om beter as ’n nuuseenheid te funksioneer. Dit het saamgeval met my eerste of tweede jaar as politieke korrespondent – en as die eerste persoon van ’n swart koerant wat destyds in 1990 of 1991 na die parlementêre persgalery gestuur is. Elke oggend sou hy my bel en sê: “Dink aan die banier. Dink dan aan die opskrif. Skryf dan die storie.”

Ek sou van diensweiering aangekla kon word, want my reaksie was dikwels dat dit ’n formule vir sensasiebejag was – waarna ons vandag as klik-lokaas verwys. Dit was boonop nie die soort joernalistiek waarvan ek deel wou wees nie; dis seker geen verrassing dat ek uiteindelik in die akademiese wêreld beland het sonder om ooit die joernalistieke impuls te verloor nie. Ek was nie geïnteresseerd in wat verkoop of jou aandag getrek het terwyl jy op die hoofweg ry nie – koerantbaniere wat jou met ’n sexy boodskap en parmantige opskrif wou lok om die koerant te koop.

Ons wil deesdae graag sexy en parmantige stories skryf. Ons fokus op Nkosazana Dlamini-Zuma, Ebrahim Patel of Lindiwe Zulu, en op vermeende of werklike skeure, breuke of spanning in die kabinet, terwyl ons die Covid-19-virus probeer verstaan. Hierdie obsessie is ’n fatale fout. Dit beklemtoon ons eie (werkende joernaliste se) wanbegrip van die verskil tussen politiek en bestuur; die verskil tussen politieke intriges en staats- of openbare diens...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.