Dinge is slegter as wat dit lyk – en mense moet dit weet

WAAR IS WOLRAAD SE PERD?

Dinge is slegter as wat dit lyk – en mense moet dit weet

Vrye Weekblad-leser DOUW KRÜGER sê Max du Preez probeer hard om nie 'n pessimis oor Suid-Afrika se toestand te wees nie, maar hy wonder of dit nie beter is om almal eerder van die harde feite bewus te maak nie.

  • 14 Augustus 2020
  • Vrye Denker
  • 3 min om te lees
  • artikel 26 van 30

BAIE kommentators skryf deesdae gereeld geweldige kritiese artikels oor die regime en die administrasie. En hulle maak sulke algemene, hoëvlak- apokaliptiese uitsprake. Met ander woorde, sonder detail. Maar dan word die artikel later opgevolg met 'n suigstokkie deur die konsentrasiekampheining.

Dinge is tog nie so sleg nie. Blou lug, sonskyn, boerewors, goeie en goedkoop wyn (nè?), die hoofregter, die pers, en so aan. Daar is wel uitsonderings. Sommige lesenswaardig en ander minder so. En almal score nie ewe hoog of ewe laag nie.

'n Mens moet natuurlik verstaan dat 'n politieke kommentator ook 'n binnekant het. Hy is ook net mens. En hy wil nie voel of hoor hy het nie hoop of geloof of vertroue in die reënboognasie nie. Hy wil nie te negatief wees, of 'n pessimis of 'n bitterbek nie. Ons mense is dan ons grootste bate, of hoe?..

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Welkom by Vrye Weekblad. Ons inhoud is nou in Afrikaans én Engels beskikbaar.

Al wat jy hoef te doen om gratis te begin lees, is om met jou e-pos te registreer en ’n wagwoord te skep.

Om dit te doen, kliek eenvoudig op “REGISTREER”.

Reeds geregistreer? Kliek op “MELD AAN” om voort te gaan.

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.