Dinge is slegter as wat dit lyk – en mense moet dit weet

WAAR IS WOLRAAD SE PERD?

Dinge is slegter as wat dit lyk – en mense moet dit weet

Vrye Weekblad-leser DOUW KRÜGER sê Max du Preez probeer hard om nie 'n pessimis oor Suid-Afrika se toestand te wees nie, maar hy wonder of dit nie beter is om almal eerder van die harde feite bewus te maak nie.

BAIE kommentators skryf deesdae gereeld geweldige kritiese artikels oor die regime en die administrasie. En hulle maak sulke algemene, hoëvlak- apokaliptiese uitsprake. Met ander woorde, sonder detail. Maar dan word die artikel later opgevolg met 'n suigstokkie deur die konsentrasiekampheining.

Dinge is tog nie so sleg nie. Blou lug, sonskyn, boerewors, goeie en goedkoop wyn (nè?), die hoofregter, die pers, en so aan. Daar is wel uitsonderings. Sommige lesenswaardig en ander minder so. En almal score nie ewe hoog of ewe laag nie.

'n Mens moet natuurlik verstaan dat 'n politieke kommentator ook 'n binnekant het. Hy is ook net mens. En hy wil nie voel of hoor hy het nie hoop of geloof of vertroue in die reënboognasie nie. Hy wil nie te negatief wees, of 'n pessimis of 'n bitterbek nie. Ons mense is dan ons grootste bate, of hoe?..

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X