Kan SA se ekonomie nog gered word?

APOKALIPS IS HIER

Kan SA se ekonomie nog gered word?

Ná ’n dekade van ekonomiese wanbestuur en toenemende skuld is Suid-Afrika se finansies hopeloos in die moeilikheid, terwyl die land die ergste resessie sedert die 1930’s ervaar. ’n Herstelplan, gelei deur die regering en ondersteun deur besigheid, is die laaste opsie. Maar met vertroue aan flarde, en Covid-19 wat die ekonomie weggekalwe het, vrees baie dis te laat om Suid-Afrika te red, skryf CLAIRE BISSEKER.

  • 21 Augustus 2020
  • Vrye Denker
  • 25 min om te lees
  • Artikel 8 van 29
  • Claire Bisseker

SUID-AFRIKA se nasionale luim was nog selde so somber. Kommentators waarsku reeds jare lank dat die land by ’n kantelpunt is, die fiskale afgrond nader, ’n skuldstrik te wagte kan wees of by ’n kruispad staan waar hy die grootpad na vinniger groei of die kortpad na ekonomiese Armageddon moet kies.

Die vraag is nou, terwyl die land deur die piek van die Covid-19-pandemie worstel, en met die nasionale bui wat deur die regering se knoeiery met die inperkingreëls versuur is, of alles verby is vir Suid-Afrika. Kan die land homself uit sy doodspiraal terugtrek of is dit te laat om die ekonomie te herstel?

Deur Suid-Afrika se soewereine kredietgraderings tot rommelstatus te verlaag, het al drie die groot graderingsagentskappe basies gesê die land het die stryd verloor. Eenvoudig gestel: Hulle glo nie genoeg strukturele en fiskale hervorming sal plaasvind om Suid-Afrika se groeikoers voldoende te verhoog om sy galoppende skuldtrajek te stabiliseer nie...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.