×

Ons het nuus vir jou.

Registreer gratis op Vrye Weekblad en ontvang nuusbriewe per e-pos, lewer kommentaar en meer.
Registreer nou
‘Verlos kinders van bakhand staan vir ’n skeppie kennis’

’N NUWE SOORT LEER

‘Verlos kinders van bakhand staan vir ’n skeppie kennis’

Verskuif die fokus van onderrig na ware leer, skryf Vrye Weekblad-leser ANELLE BURGER, woordvoerder van Cape Home Educators.

Die reg op basiese onderwys is ’n universele mensereg, maar dit verskil in een belangrike opsig van ons ander regte: Dit is die enigste reg met ’n verpligting. Jy kan kies of jy die reg op godsdiensvryheid wil beoefen of nie. Jy kan kies of jy jou reg op vryheid van spraak wil uitoefen en of jy eerder wil stilbly. Jy het egter nie ’n keuse ten opsigte van jou reg op basiese onderwys nie. Die SA Skolewet verplig kinders om vir nege jaar skool by te woon, tensy hulle ’n vergunning ontvang het om tuis onderrig te word.

Me. Angie Motshekga, minister van basiese onderwys, het tydens ’n konsulterende gesprek oor die Beleid vir Tuisonderwys (“Roundtable Discussion on the Policy on Home Education”) op 28 Februarie 2020 bevestig dat die departement ’n mandaat het om onderwys deur middel van die kurrikulum te lewer.

Ek het in 1994 gematrikuleer. Ek het geleer om my meerderes, geestelike leiers en die regering te respekteer. Ek het ook geleer dat ons leiers weet wat die beste vir ons is en om nie hulle dade of bedoelings te bevraagteken nie. Ek is geskool vir die lewe van ’n gehoorsame en onderdanige burger van ons land. Ek was die resultaat van onderwys deur middel van ’n staatsvoorgeskrewe kurrikulum...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

Speech Bubbles

Om kommentaar te lewer op hierdie artikel, registreer (dis vinnig en gratis) of meld aan.

Lees eers ons Kommentaarbeleid voor jy kommentaar lewer.

Alle kommentaar moet ons kommentaarreëls volg.
X