’n Plastiek-leerstoel op die brandpunt tussen Karl Marx en die ...

AARBEILANDE VIR ALTYD

’n Plastiek-leerstoel op die brandpunt tussen Karl Marx en die Beatles

Dit is in die belang van die breër samelewing dat djenderstudies die uitdagings van die tye oorkom en selfs floreer – en om dít reg te kry, moet buite die gebruiklike akademiese boks gedink word, betoog C. LOUISE KORTENHOVEN.

HIER in die donkervuil ideologiese loopgrawe van die departement djenderstudies worstel ek en my kollegas daagliks met die verwikkelde problematiek van hoe om komplekse situasies in aller welt te reduseer tot enkelvoudighede wat hulle leen tot maklik uitvoerbare oplossings, selfs vir diegene wat ontneem is van enige werklike insigte, laat staan nog ’n waardige metateoretiese onderbou. 

Nie die minste van hierdie uitdagings nie is die mate waarin baie van ons potensiële studente en borge hardnekkig weier om in te sien watter omvangryke finansiële gewin wink vir enigeen wat bereid is om hierdie snel ontwikkelende studieveld sy of haar eie te maak.

In die verlede kon die departement dikwels hierdie soort weerstand ondervang deur byvoorbeeld ’n noodsimposium in ’n gepaste eksotiese ligging te organiseer. Nie net word navorsing oor dwingende vraagstukke sodoende tot finalisering gebring nie, maar dit bied ook ryke geleenthede aan ’n veelvoud van kommersiële ondernemings om hul noodwendig ruim begrotings vir korporatiewe maatskaplike verantwoordelikheid op ’n hoogs sigbare en skynbewarende manier deur te bring, sonder die risiko dat sodanige projek inbreuk maak op bestaande winsmarges...

Registreer gratis om hierdie artikel te lees.

Hallo! Vrye Weekblad het op 1 Oktober 2022 geskuif van Arena Holdings na die Nuwe Vrye Weekblad Mediagroep. Dit beteken dat ons jou asseblief moet vra om weer ’n lesersprofiel te skep.

Dít sal jou vir Oktober, wat C. Louis Leipoldt nie verniet “die mooiste, mooiste maand” genoem het nie, toegang gee tot alle artikels wat in dié maand gepubliseer is.

Ons hoop dit gee Arena genoeg tyd om alle uitstaande subskripsiegelde aan huidige intekenare uit te betaal.

Van 1 Januarie 2023 sal jy 'n subskripsie uitneem. Maar vir nou is alles mahala! Geniet dit. En dankie dat jy weer met ons is!

Reeds geregistreer? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe). Vir ou Arena-subskripsie-navrae: Skakel 0860 52 52 00 of e-pos hulp@vryeweekblad.com.