Aanvaarding sal lei tot heling in SA

VOLG REGTE STAPPE

Aanvaarding sal lei tot heling in SA

In Suid-Afrika moet ons eerlik saam kan besin oor geregtigheid en ’n nuwe toekoms. Vrye Weekblad-leser CHARL ADAMS sê aanvaarding van die verlede se vergrype kan tot heling en ’n nuwe begin lei.

DIE psigiater Elisabeth Kübler-Ross het in 1969 in haar boek On Death and Dying gepostuleer dat die mens deur vyf stadiums gaan as jy terminaal siek is en wanneer jy deur ’n onnatuurlike dood in die gesig gestaar word.

Díe stadiums is ontkenning, woede, onderhandeling, hartseer en uiteindelik aanvaarding. Anders as die 12 stappe van Alcoholics Anonymous (AA) eindig Kübler-Ross met aanvaarding, terwyl AA met hierdie stap begin.

Suid-Afrika, voel ek, is ’n mengelmoes van al die bogenoemde stappe. My uitgangspunt is dat Suid-Afrika nie terminaal is nie, maar wel baie siek. Ek verskil van mense wat ons oor die dekades as ’n mislukte staat afgeskryf het en meen ons totale ondergang is onafwendbaar – soos sommige nou weer beweer. Jan Smuts het gesê die beste en die ergste gebeur nooit in Suid-Afrika nie. Ons moet by aanvaarding begin...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X