Rede vir hoop terwyl opmars na balans begin

WIEL BEGIN DRAAI

Rede vir hoop terwyl opmars na balans begin

Onder die aanslag van gierigheid, knoeiery en politieke sluipskietery vind verandering stadig maar seker plaas terwyl die land sy onlangse rampspoedige koers aanpas, skryf MAKHUDU SEFARA.

  • 23 Oktober 2020
  • Vrye Denker
  • 6 min om te lees
  • artikel 14 van 31
  • MAKHUDU SEFARA

DIE voortdurende soeke na waarheid en die enorme stryd om te verseker ons bereik ’n redelike plato van billikheid – nie net in ons strewe na geregtigheid nie, maar ook aan ander fronte – het die kumulatiewe uitwerking dat selfs die mees hoopvolles in die samelewing versmoor voel.

Ons gooi ons hande in volslae ongeloof in die lug wanneer, soos twee weke gelede gebeur het, diegene wat reg en orde in ons geliefde land moet verseker, vir hul lewe moet vlug voor ’n groep woedende, gewapende en gevaarlike boere op Senekal in die Vrystaat.

Die vrae vloei soos ’n bestendige stroom. Was die polisie bloot onvoorbereid? Is die witheid van die boere ’n faktor? Waarom is dit so maklik vir polisie om in Marikana dood te maak, maar nie op Senekal nie? Wat sou in die samelewing se belang gewees het – “lafhartige” polisiebeamptes wat weghardloop of polisie as “dapper” moordenaars van die nasie?..

Slegs Vrye Weekblad-intekenare kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Vir nuwe VWB 3.0-navrae: WhatsApp 071 170 8927 (net vir teksboodskappe) of stuur 'n e-pos aan hulp@vryeweekblad.com.