Saluut op die rioolusie

NOTISIE UIT DIE KLUBHUIS

Saluut op die rioolusie

In hierdie kroniek van die pandemie skryf FRIK DE BEER, ’n lid van Vrye Weekblad se lesersgemeenskap, oor dik Kubaanse sigare, pynappels, Sassa-toue en 'n verskroeideaardebeleid.

MY vriend Abjater bel. “Laat my dink aan PW Botha se SVR, die NCCC. Onthou jy, die Staatsveiligheidsraad? National Coronavirus Command Council. Dankie tog vir die Grondwet wat nie so nuut is nie en die geregshowe.”

Hy raak swaarmoedig. “In my ergste nagmerrie sien ek Owerste Sarel waar hy in ligte luim saam met sy  ministers verkeer. Enkeles trotseer die argwaan van die raadsvrou en rook dik Kubaanse sigare. Almal het 'n glasie van die beste uit die Wes-Kaap in die hand. Gelukwense word gedeel. Op die rioolusie. Die voorsitter, met 'n vonkel in die oog, lig sy glasie in saluut.”

Op die nuus het ons verbrande mielielande op die plase by Boons gesien; hulle bereken die skade op sewe miljoen. Maar om 'n entjie, 'n sigaret, aan die brand te steek was teen die wet. Die sigaretsmokkelaars se pryse is hoog en dan betaal hulle nie eens belasting nie. Een berig praat van R35 miljoen per dag wat verlore gaan aan belasting; meer as R4 biljoen net tot 21 Julie laas jaar. In Augustus is die verbod opgehef en die hooggeregshof bevind in Desember dat die regering onregmatig opgetree het. Mosterd ná die maal, maar minstens is  die verbod nog nie weer ingestel nie...

Slegs Vrye Weekblad-intekenaars kan hierdie artikel lees.

Teken nou in vir volle toegang tot alle Vrye Weekblad-inhoud. Daar is ’n spesiale tarief vir pensioenarisse.

Reeds ’n intekenaar? Kliek “Meld aan” om voort te gaan

Het jy ’n intekenbewys? Gebruik dit nou.

Vrae of probleme?
E-pos hulp@vryeweekblad.com of skakel 0860 52 52 00.

X